Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (ἱστολόγιον)
«Αἱ ἰταλικαὶ στρατιωτικαὶ δυνάμεις προσβάλλουσιν ἀπὸ τῆς 05:30 ὥρας τῆς σήμερον τὰ ἡμέτερα τμήματα προκαλύψεως τῆς Ἑλληνοαλβανικῆς Μεθορίου. Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται τοῦ Πατρίου ἐδάφους.»

Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (κεντρικὸς ἱστοχῶρος)
Σελίδες Πατριδογνωσίας - Φειδίας (ἱστολόγιον) - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Σάββατο, 17 Οκτωβρίου 2009

Ἡ ἐξέγερση τῶν Ἑλλήνων Ἑβραίων τοῦ Ἄουσβιτς

ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ
ΑΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ 18746/93
Δ/ση Βασ Γεωργίου 22 τκ 11635
ΤΗΛ 6937274563

Αθήνα 7/10/2009

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Η εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων της 7 Οκτωβρίου 1944

Αγαπητοί φίλοι

Στις 7 Οκτωβρίου 1944 είναι μία ιστορική επέτειος ενός γεγονότος στο οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί η αρμόζουσα σημασία.

Πρόκειται για την εξέγερση 300 Ελλήνων εβραίων στο Άουσβιτς της Πολωνίας η οποία έγινε στις 7 Οκτωβρίου 1944 οι οποίοι με αυταπάρνηση προτίμησαν να επαναστατήσουν κατά των Γερμανών και να χάσουν την ζωή τους νοιώθοντας έστω και για λίγες στιγμές ελεύθεροι.

Έτσι έγραψαν μία ακόμη χρυσή σελίδα στην Ελληνική ιστορία. Είναι η μοναδική περίπτωση στον κόσμο όπου κατάδικοι σε θάνατο επαναστατούν και έρχονται στήθος με στήθος με τους κατακτητές τους με αποτέλεσμα να σκοτωθούν όλοι.

Σε όλη τους την ιστορική διαδρομή οι Έλληνες είχαν σαν βαθύτερο πιστεύω το «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ». Οι Έλληνες εβραίοι βίωσαν και έζησαν την ανάγκη να κάτω από τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και εξευτελισμού να προβούν σε τέτοιες πράξεις που να αντιστρέφουν το θαυμάσιο νόημα του ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ και με τις πράξεις τους να το κάνουν ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.

Η ιστορία της εξέγερσης ξεχάστηκε με τον καιρό δεδομένου ότι οι περισσότεροι από αυτούς δεν επέζησαν και πήραν τις καταθέσεις τους στον τάφο τους, αλλά επειδή για αυτούς τάφος δεν υπάρχει, το μυστικό τους το πήραν στους ουρανούς μαζί με τους καπνούς των κρεματορίων .

Ο Σύλλογος ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΘΥΜΑΤΩΝ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ αισθάνεται βαθειά την υποχρέωση σήμερα μετά εξήντα πέντε χρόνια να αποτίσει φόρο τιμής στους ανθρώπους αυτούς που δεν ήταν άλλοι από τα αδέλφια μας και τους γονείς μας οι οποίοι δεν χάθηκαν άβουλα και μοιρολατρικά, αλλά χάριν της αγάπης και του σεβασμού προς την οικογένεια γι αυτό και ξεκληρίστηκαν ολόκληρες οικογένειες ομαδικώς, κάτω από την άνανδρη εξαπάτηση των κατά σύστημα ψεμάτων των Γερμανών .

Αλλά, και όπου υπήρχε η δυνατότης, αντέδρασαν.

Ακόμη και με τον πιο βίαιο τρόπο και χάθηκαν, μη υπολογίζοντας ακόμη και την ζωή τους.

Αποκορύφωμα της αντίδρασης αυτής είναι η Εξέγερση των Ελλήνων Εβραίων οι όποιοι βρήκαν το θάρρος και την δύναμη να αντισταθούν στους καταπιεστές τους σ αυτόν τον τόπο που βρίσκεται σε έναν άλλο πλανήτη που λέγεται Άουσβιτς᾿

Ακόμη αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ότι Τα παιδιά όλου του κόσμου που σκοτώνονται στον πόλεμο είτε αυτά είναι εβραιόπουλα είτε είναι αραβόπουλα είτε λευκά η μαύρα η οτιδήποτε άλλο, «ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ» γι αυτό εμείς που ζήσαμε τον όλεθρο του Β' Παγκοσμίου πολέμου οφείλουμε να αγωνιστούμε για έναν καλύτερο κόσμο.

Ο Πρόεδρος
Μάριος Σούσης

Η Γενική Γραμματεύς
Άννα Καμπελή


Ἀναδημοσίευσις ἀπὸ τὸ ἱστολόγιον christianna loupa journey to ithaca, 10-10-2009.


Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Σελίδες Πατριδογνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου