Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (ἱστολόγιον)
«Αἱ ἰταλικαὶ στρατιωτικαὶ δυνάμεις προσβάλλουσιν ἀπὸ τῆς 05:30 ὥρας τῆς σήμερον τὰ ἡμέτερα τμήματα προκαλύψεως τῆς Ἑλληνοαλβανικῆς Μεθορίου. Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται τοῦ Πατρίου ἐδάφους.»

Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (κεντρικὸς ἱστοχῶρος)
Σελίδες Πατριδογνωσίας - Φειδίας (ἱστολόγιον) - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009

Μισέλληνες βεβήλωσαν ἡρῶον στὴν Θράκη

ΑΓΝΩΣΤΟΙ ΤΟ ΕΒΑΨΑΝ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΣΠΡΕΙ
«Αγνώριστο» το μνημείο στο πάρκο της Περιφέρειας

07-10-2009

Προσπάθησαν να καλύψουν τα ονόματα χριστιανών και μουσουλμάνων πεσόντων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Μόλις είχε καθαριστεί πριν ένα μήνα και περηφανευόταν γι' αυτό ο αντιδήμαρχος Κώστας Μιχελής.Πραγματικά αγνώριστο έγινε το μνημείο στο πάρκο της Περιφέρειας, αφού οι άγνωστοι δράστες χρησιμοποίησαν μεγάλες ποσότητες μαύρου σπρέι για να καλύψουν τα ονόματα των πεσόντων, χριστιανών και μουσουλμάνων, του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η νέα βεβήλωση σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ και στο παρελθόν άγνωστοι το μουτζούρωσαν ή προκάλεσαν ζημιές, που με πολύ ικανοποίηση είχε αποκαταστήσει και καθαρίσει η δημοτική αρχή, όπως περιχαρής μας είχε ενημερώσει ο αντιδήμαρχος Κώστας Μιχελής.

Το μαρμάρινο ιστορικό ηρώο της πόλης, αληθινό κόσμημα και μνημείο μιας άλλη εποχής, έγινε στόχος των βέβηλων, που μάλλον έγιναν αντιληπτοί και δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν το έργο τους, αφού μόνο η δεξιά κολώνα με τα ονόματα καλύφθηκε ολοσχερώς, ενώ η αριστερή έμεινε ημιτελής.Τα μνημεία είναι προσφιλή πεδία δράσης για όσους δεν μπορούν και κυρίως δεν θέλουν να σεβαστούν γεγονότα και ανθρώπους της ιστορίας, προς τιμήν των οποίων ανεγείρονται αυτά. Αρχές Σεπτεμβρίου είχε καταγράψει ξανά ο «Χ» τα γκράφιτι, τις βρισιές και τα ακαταλαβίστικα σχέδια, που είχαν κάνει άγνωστοι και πάλι στο κεντρικό ηρώο.

Φυσικά τέτοιες πράξεις δεν καταδικάζονται μόνο όταν αφορούν μνημεία, αλλά και γενικότερα δημόσια και δημοτική περιουσία, που η χρήση της ανήκει σε όλους. Πρόσφατο είναι το περιστατικό με τους δύο άνδρες που κατελήφθησαν στην πόλη μας χρησιμοποιώντας μπογιά σε μορφή σπρέι, μαύρου χρώματος, να φτιάχνουν ακανόνιστα σχήματα τύπου γκράφιτι, σε δύο παγκάκια και σε εγκαταστάσεις της Δ.Ε.Η., εντός του δημοτικού πάρκου Κομοτηνής.

Το ηρώο όμως αλήθεια τί τους φταίει. Όταν παππούδες τους έδωσαν την ζωή και το αίμα τους για να ζούμε όλοι εμείς ελεύθερα και δημοκρατικά. Είναι οι πεσόντες στο έπος του 40 στην Αλβανία. Είναι ένα μνημείο της αντίστασης του ελληνικού λαού. Αλήθεια τί τους έφταιγε; Το ερωτηματικό αιωρείται.

Μ.Μ.


Ἀναδημοσίευσις ἀπὸ τὴν ἐφημερίδα Χρόνος, 7-10-2009.


Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Σελίδες Πατριδογνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου