Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (ἱστολόγιον)
«Αἱ ἰταλικαὶ στρατιωτικαὶ δυνάμεις προσβάλλουσιν ἀπὸ τῆς 05:30 ὥρας τῆς σήμερον τὰ ἡμέτερα τμήματα προκαλύψεως τῆς Ἑλληνοαλβανικῆς Μεθορίου. Αἱ ἡμέτεραι δυνάμεις ἀμύνονται τοῦ Πατρίου ἐδάφους.»

Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ (1940-44) (κεντρικὸς ἱστοχῶρος)
Σελίδες Πατριδογνωσίας - Φειδίας (ἱστολόγιον) - Περικλῆς Γιαννόπουλος - Ἀντίβαρο - Πολυτονικό

Σάββατο, 3 Οκτωβρίου 2009

Ἐκδηλώσεις μνήμης τοῦ Πολεμικοῦ Ναυτικοῦ

Για δυό πολύ σημαντικές εκδηλώσεις μνήμης του Πολεμικού Ναυτικού μας ενημερώνει η επίσημη ιστοσελίδα του. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2009 στη Σκιάθο πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη λαμπρότητα οι εκδηλώσεις μνήμης της 66ης επετείου από τη βύθιση του ηρωικού «Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ» (Υ-1) ανοικτά της νήσου ανήμερα της εορτής του Σταυρού, στις 14 Σεπτεμβρίου 1943. Παρόντες στις εκδηλώσεις ήταν ο Αρχηγού Στόλου Αντιναυάρχος Ιωάννης Καραΐσκος ΠΝ καθώς και παλαίμαχοι του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Μετά τη δοξολογία στον ιερό ναό Τριών Ιεραρχών εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από το Διοικητή Διοικήσεως Υποβρυχίων, Πλοίαρχο Σ.Δημουλά ΠΝ και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ηρωικού Κυβερνήτη του «Υ/Β ΚΑΤΣΩΝΗΣ» Αντιπλοιάρχου Βασίλη Λάσκου ΠΝ (σύνθεση του γλύπτη κ. Μ. Ρεντούμη) από τον Αρχηγό Στόλου Αντιναύαρχο Ιωάννη Καραϊσκο ΠΝ, τον Γενικό Γραμματέα Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπα. Στις εορταστικές συμμετείχαν αντιπροσωπείες από το ΤΠΚ ΛΑΣΚΟΣ και το Υ/Β ΠΟΣΕΙΔΩΝ καθώς και από το λαογραφικό σύλλογο Ελευσίνας «Το Αδράχτι». Μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από το σύνολο της στρατιωτικής και πολιτειακής ηγεσίας.

To υ/β Ποσειδών στην Σκιάθο

Λίγες μέρες αργότερα, τo Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2009 έλαβαν χώρα στη Λέρο οι εκδηλώσεις μνήμης της 66η επετείου από τη βύθιση του ηρωικού «Α/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ» (D-15) στον όρμο Λακκί της Λέρου, παρουσία του Διοικητού Διοικητικής Μέριμνας Ναυτικού Υποναυάρχου Κωνσταντίνου Γκιώνη ΠΝ. Στην τελετή παρέστησαν επιζώντες Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Ναυτοδίοποι που υπηρετούσαν στο A/Τ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΟΛΓΑ την ημέρα της βύθισης του, καθώς και οι συγγενείς 1ου και 2ου βαθμού εκείνων, που απωλέσθησαν κατά τη βύθιση του πλοίου καθώς και αντιπροσωπεία και άγημα αποδόσεεως τιμών από την Κ/Φ ΝΙΚΗΦΟΡΟΣ. Μετά την επιμνημόσυνη δέηση πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από τη στρατιωτική ηγεσία καθώς και παλαμάχους.Ἀναδημοσίευσις ἀπὸ τὸ Εν Κρυπτώ, 29-9-2009.


Ἡ Ἑλλὰς τοῦ ΟΧΙ - Σελίδες Πατριδογνωσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου